Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Održana humanitarna prodaja na otvaranju novog objekta dm drogerie markt Srbija za NURDOR
  Održana humanitarna prodaja na otvaranju novog objekta dm drogerie markt Srbija za NURDOR

  Zahvalni smo i ponosni na lepu saradnju, koju godinama održavamo sa dm drogerie markt Srbija.

  Prosle nedelje smo prisustvovali otvaranju njihovog novog objekta u TC Promenada, kada su nam uručili vaučer vredan 200.000,00 dinara.

  HVALA što mislite na decu obolelu od raka i njihove roditelje!

  Veoma smo srećni što smo prepoznati kao partneri u ostvarenju misije poboljšanja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i njihovih roditelja

 • Novosti

  Održana humanitarna ski trka “I ja se borim” na Kopaoniku
  Održana humanitarna ski trka “I ja se borim” na Kopaoniku

  Skijališta Srbije su dugogodišnji prijatelji naših superheroja – već sedam godina donacijom ski pasova za sve učesnike naših Zimskih skijaških kampova pružaju podršku našim devojkama i momcima koji su završili lečenje. 

  Ove godine, Javno preduzeće Skjališta Srbije je, u cilju još jednog vida podrške našim mališanima i porodicama, odlučilo da svojoj tradicionalnoj ski trci  dodeli humanitarni karakter uz slogan “I ja se borim!”. Tokom ove sjajne manifestacije prikupljeno je 701.340,00 dinara za podršku našem projektu izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu.

  Od srca zahvaljujemo organizartorima, svim učesnicima i brojnoj publici na značajnim sredstvima prikupljenim tokom trke a, naročito, na divnoj i snažnoj poruci podrške koju su uputili našim mališanima i porodicama sa osunčanih snežnih vrhova Kopaonika!

  Više informacija o trci i učesnicima  sa fotografijama i video zapisom.

 • Novosti

  NURDOR i Mastercard za novu Roditeljsku kuću
  NURDOR i Mastercard za novu Roditeljsku kuću

  22.03.2019. Beograd - Sa velikim zadovoljstvom NURDOR najavljuje kampanju za novu roditeljsku kuću u Beogradu. Ponosni na to što se u ovu važnu misiju od nacionalnog značaja uključila i svetski poznata i priznata kompanija Mastercard, kao naš partner u ovogodišnjoj kampanji.


  Nakon uspešno završene kampanje u južnom delu naše zemlje i otvaranja nove hemato-onkologije na Dečjoj klinici u Nišu u maju prošle godine, NURDOR ove godine najveći deo svojih resursa usmerava ka novom važnom projektu, a to je Roditeljska kuća u Beogradu.

  Beograd je najveći dijagnostički i terapijski centar u Srbiji i najveći broj dece obolele od raka dolazi na lečenje upravo u glavni grad. Često se radi o porodicama koje materijalno nisu u mogućnosti da priušte adekvatan smeštaj i sve troškove života u Beogradu za vreme dok traje lečenje, a što je minimum godinu dana. S obzirom na to da zdravstveno stanje deteta ne dopušta da oni svakodnevno putuju iz udaljenih mesta u Beograd kako bi dete primilo terapiju – neophodno je obezbediti adekvatan smeštaj za sve njih.

  Prepoznavši sve ovo, kompanija Mastercard se među prvima uključila kao važan partner ovog projekta i od danas za svaku beskontaktnu, mobilnu ili on-line transakciju napravljenu sa Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, Mastercard izdvaja donaciju za novu porodičnu kuću.

  Roditeljska kuća nije samo smeštaj. To je projekat sveobuhvatne brige o porodicama, koji podrazumeva svakodnevni prevoz na terapije i nazad, uvek dostupnu psiho-socijalnu podršku, posete volontera i boravak u porodičnoj atmosferi u kojoj roditelji zajedno pružaju jedni drugima oslonac i podršku. Za decu je od neizmernog značaja da je to prostor prilagođen njima i njihovim potrebama, u kom bolest nije oduzela pravo na detinjstvo i u kom se uvek mogu osećati kao kod kuće. Nadamo se da će novi objekat moći da ispuni kriterijume za proširenje kapaciteta za smeštaj do 20 porodica. Trenutno u NURDOR-ovim roditeljskim kućama u Beogradu obezbeđujemo smeštaj za 13 porodica.Međutim, dve od tri kuće koje koristimo su samo privremena rešenja. Stoga je ovaj projekat dugoročno veoma važan i obezbediće stabilnost u kontinuiranoj podršci svim porodicama koje su potrebne ”, izjavila je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

  Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine izjavila je: “Studija kompanije Mastercard ,,Stavi ono do čega ti je stalo na prvo mesto” koju smo realizovali prošle godine, potvrdila je da su veće investicije u zdravstvo najčešće inicijative u kojima građani vide potrebu za većim sopstvenim uključivanjem kao i veća ulaganja kompanija. Deca koja se bore protiv rakapredstavljaju najosetljiviju grupu i njima je potrebna najveća moguća podrška. Oni su pravi SUPERHEROJI, a roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji celokupna zajednica može aktivno da podrži i započne nešto neprocenjivo. Ponosni smo što smo se udružili sa NURDOR-om i naša dugoročna posvećenost podrazumeva i finansijsku podršku za novu roditeljsku kuću većih smeštajnih kapaciteta, kao i rad na podizanju svesti o važnosti kontinuirane podrške NURDOR-u“ .

 • Novosti

  Humanitarna ski trka na Kopaoniku
  Humanitarna ski trka na Kopaoniku

  Beograd 19.03.2019 - Pored toga što su redovan partner NURDOR-a u realizaciji zimskog rehabilitacionog kampa za decu lečenu od malignih bolesti - Skijališta Srbije ove godine organizuju akciju koja je potpuno posvećena našim mališanima koji se leče.


  23. marta na Kopaoniku (Karaman greben) sa početkom u 12 časova biće organizovana Humanitarna ski trka na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da se oprobaju na stazi, ali i da doprinesu zajedničkom važnom cilju, a to je projekat nove Roditeljske kuće u Beogradu.

  Svi skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se prijave za učešće na trci putem sajta Skijališta Srbije ili na prodajnim mestima TSO Raška i Upravna zgrada (nekadašnja “Žica”) na Kopaoniku. Kotizacija za učešće na trci je od 1000 dinara pa naviše. Zainteresovani koji ne skijaju, a žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka “I ja se borim!” ili da kupovinom majice ili kačketa daju svoj doprinos akciji.

  NURDOR ovim putem želi sreću svim takmičarima, da bezbedno stignu na cilj i da svi zajedno ostvarimo veliki i važan cilj - a to je da sva deca iz cele Srbije koja dolaze na lečenje u Beograd, zajedno sa svojim porodicama, imaju prava na potpuno besplatan smeštaj i svu neophodnu podršku.

  Hvala prijateljima iz Skijališta Srbije što su već dugo godina deo naše Misije.

 • Novosti

  POČINJU PRIJAVE ZA DINAMO KAMP 2019!!!
  POČINJU PRIJAVE ZA DINAMO KAMP 2019!!!

  Dinamo kamp, mesto gde je OSMEH NAJBOLJI LEK, najveći je kamp rekreativne terapije u Italiji, namenjen je deci lečenoj od malignih bolesti iz Italije i drugih evropskih zemalja i mediteranskog basena.

  Održaće se u Toskani od 18.-25.avgusta 2019.god.

  Pravo na prijavu imaju mladi lečeni od malignih bolesti uzrasta od 12 do 17 godina.

  Neophodno je popuniti prijavne formulare koje možete skinuti putem narednih linkova:

  -       Formular Roditelji

  -       Medicinski formular

  -       Saglasnost

  Osim formulara potrebno je dostaviti karton vakcinacije i otpusnu listu. Dokumentaciju poslati do 15.aprila 2019. na adresu: NURDOR, Čolak Antina 16, Beograd                                         

  Dinamo kamp u Toskani jedan je od najvećih internacionalnih kampova rekreativne terapije u Evropi. Prvi je kamp u Italiji koji je posebno strukturiran za potpuno bezbedan boravak dece sa teškim hroničnim bolestima koja su trenutno na terapiji ili nakon završenog lečenja. Glavni cilj Dinamo kampa je da putem rekreativne terapije omogući deci da povrate veru u sebe, svoje sposobnosti i mogućnosti, kao i kroz druženje i programe uz podršku osoblja, volontera i međusobnu podršku i saradnju sa drugom decom i mladima. Dinamo kamp je “mesto gde je osmeh najbolji lek”, a zabava je zagarantovana zahvaljujući širokom spektru sportskih, kreativnih, izražajnih i zabavnih aktivnosti. Za više informacija o kampu pogledajte ovaj link. 

 • Novosti

  zimSKI kamp na Kopaoniku
  zimSKI kamp na Kopaoniku

  Od 8. do 15. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR,
  sedmu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti.
  Dvadeset petoro dece i mladih trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde u pratnji NURDOR volontera,
  psihologa i instruktora skijanja imaju priliku da uče skijanje i pomeraju svoje granice u našem
  najvećem skijaškm centru, ali i da uživaju u osmišljenim kreativnim aktivnostima.
  Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i
  iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim
  uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i
  resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnih
  psihologa i volontera.
  „NURDORov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih
  pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Provoditi vreme ovde sa
  njima je jedan blagoslov i privilegija, jer tako puno od njih svi možemo da naučimo. Srećni smo što
  imamo takvu priliku i zahvalni svim prijateljima i donatorima koji omogućavaju da ovaj kamp postoji i
  podržavaju sve aktivnosti našeg udruženja“, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.
  Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, MK Group, MM Ski sport
  škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Ski škola Avanturija i Wiener Städtische
  Osiguranje.
  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju
  nam pružaju za realizaciju kampa, ove godine odlučili da organizuju humanitarnu trku na Kopaoniku
  23. marta, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, za

  besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

  Kontakt osoba: Sanja Dimitrijević 063/346032 

 • Novosti

  NURDOR na Kupu Radivoja Koraća
  NURDOR na Kupu Radivoja Koraća

  Nurdor je i ove godine bio na Kupu Radivoja Koraća zahvaljući divnim organizatorima koji uvek misle na nas i bore se sa nama u našoj misiji da unapredimo kvalitet života i lečenja dece obolele od raka širom Srbije. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i KK Partizan i KK Crvena Zvezda na donaciji za našu aukciju.