Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Hvala vam divni ljudi!
  Hvala vam divni ljudi!

  Zahvaljujući našim donatorima i divnim ljudima koji su se potrudili da sve donacije stignu do nas, u prethodnim danima uspeli smo da opremimo odeljenja pedijatrijske onkologije u celoj Srbiji sa potrebnim sredstvima za dezinfekciju, zaštitnim maskama, vizirima i rukavicama. Hvala vam na podršci i na tome što prepoznajete da je u ovakvim vremenima veoma važno da ne zaboravimo koliko smo potrebni jedni drugima. Obezbeđenim donacijama pokrili smo samo deo potreba, tako da nastavljamo dalje i pozivamo vas sve da se uključite. Nekada loše stvari koje nam se dešavaju mogu da nam pomognu da otkrijemo mnogo toga dobrog u sebi i oko sebe... Veliko hvala kompanijama PS Fashion, Zumtobel group, ZU Apoteka Remedia, ZU Apoteka Viva, Jugo Impex E.E.R. d.o.o., Vizionarima Srbije, Geezer-u, Ivanu, Tanji, Isidori, Snežani, Ani, Ljilji... i svima vama koji se trudite da i u ovo vreme budemo dobri ljudi. Budite zdravi i #ostanikodkuće

 • Novosti

  Forza Italia, forza AGEOP
  Forza Italia, forza AGEOP

  Od početka krize izazvane virusom COVID-19 svi u NURDOR-u osećamo ogromnu tugu i brigu za sve što se događa u Italiji. Od kako postoji naše udruženje veliki broj dece iz Srbije je od maligne bolesti izlečen upravo u Italiji. Samo preko NURDOR-a njih 15 je otišlo na lečenje, dok je za više od polovine udruženje AGEOP RICERCA obezbedilo besplatno lečenje na njihovoj klinici, a za sve porodice potpuno besplatan smeštaj, transport i psiho-socijalnu podršku. U više navrata u Italiji je u organizaciji AGEOP-a na edukaciji boravilo medicinsko osoblje iz Srbije koje radi u oblasti pedijatrijske onkologije. Nadamo se da će naši veliki prijatelji pronaći snage i vere da prebrode ovaj težak period za svoju zemlju. Nadamo se da ćemo nastaviti zajedno da spašavamo živote, stvaramo nadu i učvršćujemo veru u dobre ljude. Ogromnu podršku, ljubav i sve naše dobre misli šaljemo dragoj Frančeski i celom timu AGEOPa. Budite snažni, vi ste stvarni super heroji u koje verujemo

 • Novosti

  Niste sami!
  Niste sami!

  Dragi prijatelji, imajući u vidu novonastalu situaciju i proglašeno vanredno stanje u Republici Srbiji, odlučili smo da u svoj rad uvedemo niz preventivnih mera. Ovo radimo pre svega kako bismo zaštitili zdravlje naših malih stanara u Roditeljskim kućama, ali i zdravlje naših zaposlenih i svih sa kojima potencijalno dolazimo u kontakt. Pomoći ćemo koliko god možemo da delimo prave informacije, budemo na raspolaganju svima kojima je potrebna naša podrška i da sprečimo širenje panike i straha.

  * Nastavljavmo sa zabranom poseta u svim NURDOR Roditeljskim kućama do daljneg
  * Zaposleni u NURDOR-u od ponedeljka mogu da rade od kuće, uz dogovorena dežurstva
  * Uz podršku kompanije CarGo uveli smo dostavu namirnica porodicama u našim roditeljskim kućama u Beogradu. Molimo sve roditelje čija deca se leče od malignih bolesti, a ne koriste NURDOR smeštaj, da ne idu u nabavku, niti na druga mesta gde se nalazi veći broj ljudi. Možete zamoliti rodbinu, prijatelje, komšije da to obave umesto vas. Ukoliko ima roditelja koji ovo ne mogu da sprovedu u delo molimo ih da nam se jave, pokušaćemo da rešimo problem zajednički. Preporuka je da NE izlaze iz kuća, osim sa detetom na terapiju.
  * Uvodimo dežurstva na NURDOR besplatnom broju telefona za podršku 0800 33 22 32, svaki radni dan od 8h do 17h
  * Uvodimo skype za psihološku podršku porodicama na kojima će raditi naši psiholozi i socijalni radnici. Moguće ga je pronaći pod nazivom “NURDOR Psihološka Podrška”.

  Molimo vas sve da budemo odgovorni i solidarni, da poštujemo preporuke zdravstvenih radnika, da poštujemo njih kao ljude koji čuvaju naše zdravlje i da ne radimo stvari na svoju ruku jer mislimo da nama ne može biti ništa. Ovo su trenuci u kojima moramo brinuti i o sebi i jedni o drugima kao da baš svaki život zavisi upravo od nas.

  Hvala vam i čuvajte sebe i ljude oko sebe.

  Vaš NURDOR

  https://www.facebook.com/nurdor/videos/2835547896542779/

 • Novosti

  Čuvajte sebe i ljude oko sebe!
  Čuvajte sebe i ljude oko sebe!

  Dragi drugari, da i mi iskoristimo veliki broj pratilaca i “uticaj” koji imamo na društvenim mrežama da vas zamolimo da se u situaciji koja je nastupila svi ponašamo odgovorno prema sebi i drugima.

  Molimo vas da slušate savete lekara i medicinskog osoblja, da vesti pratite iz proverenih izvora, da ne podležete uticaju straha i panike.

  Svi zajedno kao društvo se suočavamo sa nepoznatim “neprijateljem” i možemo se odbraniti isključivo ako budemo solidarni, odgovorni i disciplinovani.

  Kada dete oboli od raka porodici se savetuju UPRAVO sve ove mere koje nam se sada savetuju svima. I verujte da nije teško poštovati ih. Ako to budemo radili imamo dobru šansu da pobedimo. Naši mali borci to razumeju i zato u najvećem broju slučajeva pobeđuju “neprijatelja”. Hajde sada da zamislimo da smo na neko vreme svi mali super heroji svojih priča i da se pobrinemo da ova bolest ne bude pametnija od nas.

  Za sve detaljne informacije upućujemo vas na:
  www.covid19.rs

  Čuvajte sebe i ljude oko sebe! Važno je!

 • Novosti

  Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade
  Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade

  Od 1. do 8. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, osmu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente i mlade lečene od malignih bolesti.

  Četrdeset petoro dece i mladih sedam dana je boravilo na Kopaniku u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja. Uz organizovane aktivnosti tokom celog dana imali su priliku da uče i vežbaju skijanje, da savladaju sve prepreke i strahove koji su nastali usled lečenja, da jedni uz druge i uz podršku volontera osnaže sebe, povrate samopouzdanje i sve to uz sjajnu zabavu i divnu atmosferu.

  Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnih psihologa i volontera.

  „NURDORov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Od nastanka ovog kampa do danas uspeli smo da značajno podignemo nivo organizacije, uz pomoć prijatelja i donatora i najpre naših volontera bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Promene koje se dešavaju kod dece na kampovima su neverovatne, napredak koji svako od njih ovde ostvari je neprocenjiv, vraćaju se svako u svoju sredinu jači i bogatiji – i to je nešto na šta smo svi ponosni“, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.

  Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, Dom učenika srednjih škola „Mašinac“, Avanturija, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Sport Vision, Beosport i Wiener Städtische Osiguranje.

  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, drugu godinu za redom organizovali humanitarnu trku na Kopaoniku 28. februara, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, za besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

  Kontakt osoba: Tamara Klarić 063/359789

 • Novosti

  Osnovna Muzička škola Novi Kneževac za NURDOR
  Osnovna Muzička škola Novi Kneževac za NURDOR

  Naši prijatelji iz Osnovne  Muzičke škole Novi Kneževac su organizovali memorijalni koncert u sećanje na Draganu Stanimirov, na kom je za NURDOR prikupljeno 26.600,00 dinara.

  Veliko HVALA što mislite na nas i dajete važnu podršku poboljšanju uslova života i lečenja dece obolele od raka i njihovih porodica! <3 

 • Novosti

  KATARINA I BAJKA
  KATARINA I BAJKA

  Zidovi u našoj Roditeljskoj kući više nisu samo obične boje, njih sad krase prelepe slike u kojima je puno vedrine i čarolije . Svi naši volonteri ostave neki trag u NUDOR - u, svoj talenat, svoje vreme, svoje veštine, svoje znanje, svoje srce i mnogo ljubavi. Jedna od njih je i naša predivna Katarina Baćević,https://www.facebook.com/artellerKB/ koja već nekoliko godina svoje vreme i veliki talenat nesebicno poklanja NURDOR - u! Draga Katarina, hvala ti što vrhom svoje olovke unosiš radosti i boje i što zidove naše kuće sada deci pričaju neke nove bajke .