Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • I knjiga je lek

  I knjiga je lek

  Dragi prijatelji,

  Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR  Vas pozivaju na  drugo, novogodišnje, izdanje manifestacije Vikend na Filozofskom, u subotu, 26. decembra 2015. godine, od 12 do 21 čas.

  Kakve su igračke imala deca tokom praistorije? Šta se učilo u antičkim školama? Zašto Kupidon nikada nije odrastao? Kako su se deca družila  pre kompjutera i video igara? Zašto Zlatokosa nije "dama"? Ko u vrtiću odlučuje? Ko su uzori i idoli mladih? Kako se odrasta i posle 18-te?  Da li je naša evolucija isključivo prirodan proces?

  Na ova i mnoga druga pitanja odgovore će vam dati profesori i studenti sa različitih odeljenja, kroz interaktivne izložbe, radionice, bioskopski program, diskusije i uz muziku koju će puštati profesori  fakulteta jer tema ovog  novogodišnjeg izdanja Vikenda na Filozofskom je ODRASTANJE.             

  Poseban program je osmišljen za decu koja će imati priliku da iskuse putovanje kroz odrastanje u različitim epohama!

  Manifestacija će imati i humanitarnu  notu kroz akciju „I knjiga je lek“.  Kao i prošle godine, posetioci će tokom trajanja manifestacije moći da ostave dobrovoljni prilog u za to određenu kutiju, posle čega će dobiti zahvalnice s kojima će moći da izaberu jednu od brojnih knjiga koje su donirali profesori i studenti Filozofskog fakulteta. Učestvovanjem u ovoj akciji posetioci će podržati unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka.

  Pozivamo Vas da razmišljamo zajedno, prisećamo se i domišljamo šta odrastanje jeste i kakvo bi moglo da bude i pomognemo onima čije je detnjstvo obeleženo teškom i neizvesnom borbom protiv najteže bolesti današnjice – rakom.

  Vidimo se u subotu na Filozofskom!