Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • NURDOR tim spreman za nove pobede na Svetskim dečjim pobedničkim igrama u Moskvi

  NURDOR tim spreman za nove pobede na Svetskim dečjim pobedničkim igrama u Moskvi

  Od 25. do 29. juna 2015. godine u Moskvi će se održati šeste po redu Svetske dečje pobedničke igre - sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope. Zahvaljujući posebnom angažovanju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, po četvrti put učestvovaće i NURDOR tim iz Srbije.

  Mladi sportisti iz 15 zemalja takmičiće se u šest sportskih disciplina - atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom.
  NURDOR tim ove godine broji osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji volontera.


  ,,U protekle tri godine naši pobednici su se vratili sa preko dvadeset medalja. Svaki put nas iznova obraduje ovaj događaj, jer pruža priliku mališanima da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama i pokažu sportski duh. Ove godine zahvaljujući prijateljima iz srpskog odeljenja Međunardnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, portala  www.senica.ru   i projekta Pomozi delom uspeli smo da obezbedimo sredstva za put našeg tima u Moskvu. Ovakva vrsta međunarodnog okupljanja veoma je značajna, jer omogućava da se deca upoznaju, združe i vesele zajedno svojim pobedama, prvenstveno životnim, a uz to i sportskim’’ - kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član NURDOR-a.

  Svetske dečje pobedničke igre, u organizaciji ruskog neprofitnog udruženja „Dar života“ (Gift of life), predstavljaju više od običnog sportskog takmičenja, jer slave život, optimizam, solidarnost i zdravlje.