Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Obeležene dve godine Roditeljske kuće u Novom Sad u Zadužbini porodice Kostić

  Obeležene dve godine Roditeljske kuće u Novom Sad u Zadužbini porodice Kostić

  Druženjem u Roditeljskoj kući, koja je zadužbina porodice Kostić, obeležene su dve godine od osnivanja ove kuće koju je darovala MK grupa sa ciljem humanijeg  lečenja dece obolele od malignih oboljenja.

  Na druženju su bili prisutni predstavnici MK grupe i porodice Kostić, Nacionalnog udruženja dece obolele od raka (NURDOR) i predstavnici Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

  MK grupa je ovom prilikom obezbedila dodatne sportske sadržaje koje će deca u okviru kuće moći da koriste.

  Upravnik Zadužbine porodice Kostić Miroslav Kovač rekao je da je Zadužbina opravdala svoju namenu da se mališani i njihovi roditelji lakše izbore sa teškom borbom koju vode sa opakom bolešću.

  "Raduje me saznanje da ti hrabri mališani i njihovi roditelji znaju da u toj borbi nisu sami, a to je bio i jedan od osnovnih ciljeva osnivanja Roditeljske kuće i same Zadužbine", rekao je Kovač.

  Član Upravnog odbora NURDOR-a Jolanda Korora, koja je i majka izlečenog deteta od malignog oboljenja, rekla je da  u Srbiji postoji pet roditeljskih kuća, u kojima borave deca obolela od malignih oboljenja i njihovi roditelji istakavši da je značaj tih kuća izuzetno veliki.

  "Zahvaljujući plemenitosti i humanitosti Miodraga Kostića, predsednika MK grupa, deca obolela od raka sa teritorije cele vojvodine imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitaciju i socijalizaciju", naglasila je Kororoa.

  Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Slobodan Grebeldinger je istakao da je Roditeljska kuća mesto sa najviše optimizma u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.