Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Potpisivanje ugovora za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu

  Potpisivanje ugovora za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja u Nišu

  Danas smo sa Kliničkim centrom iz Niša zvanično potpisali Ugovor o Izgradnji novog odeljenja pedijatrijske hematoonkologije u Nišu.

  Ugovorom je predviđena izgradnja dvospratnog objekta ukupne površine od 750 kvadratnim metara koji će će ispunjavati sve uslove za bolnički boravak i medicinsku brigu dece obolele od raka. U prizemlju će biti smeštena dnevna bolnica proširenih kapaciteta, dve ambulante, ordinacija psihologa i velika igraonica, dok će na drugom spratu biti stacionarni deo sa šest jednokrevetnih soba, dve dvokrevetne sa kupatilom i pomoćnim krevetom za roditelja, kao i tri sobe na odeljenju intezivne nege. Prostor za igru i učenje, veliki dnevni boravak sa kuhinjom, kupatila za roditelje, intervencija, sestrinke i lekarske sobe, vešernica i druge pomoćne prostorije.

  Projekat je značajan ne samo za male pacijente i njihove roditelje već i za medicinsko osoblje koje i u ovakvim trenutnim uslovima, sjajno radi svoj posao. Biće to prvo pedijatrijsko hematoonkološko odeljenje po meri deteta i evropskim standardima u Srbiji.

  Procenjena vrednost projekta iznosi blizu 500 hiljada evra. Do sada smo prikupili 100.000 evra, a još toliko sredstava nam je neophodno za završetak prve faze (stavljanje objekta pod krov).

  Ministar Lončar je danas u razgovoru sa potpisnicima ugovora iskazao zahvalnost NURDOR-u na ovoj inicijativi i najavio spremnost Ministarstva zdravlja da pomogne realizaciju ovog projekta od nacionalnog značaja.

  Konkurs za dostavljanje najpovoljnih ponuda je otvoren i nalazi se na našem sajtu. Pozivamo sve kompanije zainteresovane da pomognu ovaj projekat da nam se jave i dostave svoje ponude ili donacije u robi i novcu.

  Detaljnije o projektu :
  http://www.nurdor.org/ProjektiDetalji.aspx…