Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Rezultati i planovi

  Rezultati i planovi

  U subotu, 9. aprila, održali smo, trinaestu po redu, godišnju Skupštinu udruženja. Kao i svake godine, bilo je to okupljanje prijatelja, dobronamernih ljudi  iz čitave Srbije željnih da nastave da na bolje menjaju tešku stvarnost mališana obolelih od raka i njihovih porodica. Razmenili smo mišljenja, preneli utiske i informacije iz svojih matičnih sredina, iz svih kutaka zemlje. Čini nam se, kao i uvek, da je vremena bilo malo za toliko projekata, toliko aktivnosti, toliko planova..... ali svačiji glas se čuo!

  2015. godina je iza nas i na nju svi možemo biti ponosni:

  preko 10 miliona dinara obezbeđenih donacija za hemato-onkološka odeljenja

  162 novoedukovana volontera na šest edukacija u Nišu, Novom Sadu i Beogradu

  110 roditelja i isto toliko mališana zbrinutih u  pet NURDOR-ovih Roditeljskih kuća u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

  86 radionica za roditelje organizovanih na četiri hemato-onkološka odeljenja i mesečne grupe podrške za roditelje čija su deca završila lečenje

  75 akcija za senzibilisanje javnosti organizovanih širom zemlje

  20 porodica kojima smo pomogli u ostvarivanju zakonskih prava

  7 organizovanih kampova: naša Ivanjica, ZimSKI kamp, kamp za samohrane mame na moru, Krijesnicin kamp u Fužinama, Svetske pobedničke igre u Moskvi, Nedelja lečenih od leukemije u Turskoj, Dynamo Kamp u Italiji,

  2 nove publikacije za roditelje

  1 NURDOR

  Dragi naši, već se radujemo sledećem susretu i okupljanju, a do tada..... krenimo dalje – imamo još toliko stvari da uradimo!