Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
  • Zadužbina porodice Kostić  naše trajno rešenje!

    Zadužbina porodice Kostić naše trajno rešenje!

    Novi Sad, 06. jun 2013 - Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, za potrebe humanijeg lečenja, a sve uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

    Roditeljska kuca prostire se na 1400 kvadratnih metara i, sastoji se iz više nezavisnih celina, pored velikog broja soba, poseduje dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, prostor za rehabilitaciju, igraonicu, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište sa 16 ari placa, u vrednosti od 1,5 miliona eura. U vlasnistvu je porodice Kostic od 1992.godine. Adresa kuce je: Preradoviceva 138, Petrovaradin, Novi Sad.
    Ovaj humanitarni projekat sproveden je uz podršku Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina, koja se obavezala da će kuću nameniti za trajno smeštanje dece pri Službi za hematologiju i onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Roditeljska kuća osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama.