Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 
 • Novosti

  Zaposleni PU "Poletarac" Odžaci ogranizovali humanitarni Dečiji vašar za NURDOR
  Zaposleni PU "Poletarac" Odžaci ogranizovali humanitarni Dečiji vašar za NURDOR

  Možemo se pohvaliti dugogodišnjim i kontinuiranim prijateljstvom, koje negujemo sa zaposlenima, decom i roditeljima iz Predškolske ustanove "Poletarac" u Odžacima. 


  U okviru Dečije nedelje, PU "Poletarac" tradicionalno organizuje humanitarni Dečiji vašar, kom su se ove godine priključili i učenici OŠ " Branko Radičević", OŠ "Miroslav Antić" iz Odžaka.

  Svoju kreativnost i humanost su usmerili za decu obolelu od raka i tako NURDOR-u donirali 252.240,00 dinara! 
  Hvala vam, dragi prijatelji! Srećni smo što možemo da računamo na vas!

 • Novosti

  Privatna osnovna škola "Mika Antić" za NURDOR
  Privatna osnovna škola "Mika Antić" za NURDOR

  U poseti su nam bili nastavnica engleskog i tri učenika Privatne osnovne škole "Mika Antić" u Novom Sadu, koji su ovogodišnju "Mikinu pijacu" realizovali misleći na nas. Prilikom posete ovog događaja i kupovinom dečijih radova učenici, njihovi roditelji, zaposleni i posetioci zajedno su donirali za NURDOR 50.100,00 dinara. 


  Hvala vam, dragi učenici, roditelji, nastavnici i humani ljudi, što ste dali podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama! Hvala u ime prijatelja i roditelja obolele od raka!

 • Novosti

  Učenički parlament Pravno poslovne škole u Nišu za Roditeljsku kuću
  Učenički parlament Pravno poslovne škole u Nišu za Roditeljsku kuću

  Na terenima Osnovne škole Duško Radović, završen je prvi humanitarni turnir u malom fudbalu koji je organizovao Učenički parlament Pravno poslovne škole iz Niša, a za pomoć izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj mališana koji se leče od raka. Ideju za pokretanje akcije inicirali su učenici prvog razreda Pravno-poslovne škole Nikola Živanović i Nemanja Vulić koji su uspeli da animiraju ne samo svoje vršnjake i drugove iz škole, već i ekipe iz gotovo svih niških srednjih i osnovnih škola. Veliko hvala divnim momcima I devojkama, na podršci I pomoći u unapređenju kvaliteta uslova života I lečenja dece koja su obolela od raka na teritoriji cele Srbije

 • Novosti

  NURDOR na Dečjem sajmu i Sajmu medicine
  NURDOR na Dečjem sajmu i Sajmu medicine

  Dragi prijatelji,

  Pozivamo vas da posetite naš štand na Dečjem sajmu u Hali 5 Beogradskog sajma od 11. do 13. oktobra.

  Obradujete svoje mališane nekom sitnicom i, ujedno, pružite podršku našim malim superherojima, jer svako dete ima pravo detinjstvo.

  NURDOR štand možete posetiti i tokom Sajma medicine u Hali 3.

  Očekujemo vas!

 • Novosti

  Prepešačili smo obim planete Zemlje!
  Prepešačili smo obim planete Zemlje!

  Beograd, 5. oktobar 2019. godine – NURDOR uz pomoć građana, prijatelja i donatora kroz akciju Pruži korak obezbedio 50 miliona dinara!

   

  Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ogromnim ponosom obevštava građane i javnost u Srbiji da je u sklopu kampanje „Pruži korak“ ukupno  obezbeđeno 50.317.162 dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

  U sklopu ove kampanje, njeni idejni tvorci, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, organizovali su pešačenje od 256 kilometara od Niša do Beograda, koje je trajalo osam dana od 19. do 26. septembra. Po njihovom dolasku u Beograd organizovan je Marš solidarnosti kroz glavni grad, od SC Banjica do parka Milutina Milankovića, kada im se pridružio i veliki broj građana.

  Aplikacija Pruži korak, koju su promovisali u toku svog pešačenja, bila je dostupna u okviru ove akcije od 16. septembra do 5. oktobra. Za to vreme okupila je i ujedinila veliki broj korisnika koji su je instalirali na svoj mobilni telefon i pešačenjem obezbeđivali donacije. Tako „unovčene“ korake društveno odgovorne kompanije uplatile su NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Pruži korak je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je okupila veliki broj kompanija-donatora i građana koji su pokazali da je udruženost u činjenju dobrih dela nezaustavljiva sila.

   „Presrećni smo što smo uspeli svi zajedno! Osećamo ogromnu zahvalnost i privilegiju što smo baš mi protagonisti ovakve akcije. Zahvalni smo svakom pojednicu koji se uključio u kampanju i svakoj kompaniji koja je odlučila da stane iza nas. A najviše smo zahvalni NURDOR-u koji nas je naučio da ne postoji nemoguće. Nadamo se da će ova akcija i one slične njoj podstaknuti humanost i solidarnost među ljudima u Srbiji. Pokazali smo da možemo, pokazali smo da nema ništa toliko snažno kao „mali ljudi“ udruženi u dobra dela! Nas dvoje kao idejni tvorci kampanje Pruži korak obećavamo da je ovo tek početak i da nam je ovo što smo postigli svi zajedno najveća motivacija da nastavimo dalje.“ – poručuju Tamara i Bogdan.

  Divan i uzvišen osećaj podrške Tamari i Bogdanu u četvrtak na Maršu solidarnosti od Banjice pa sve do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj. Hvala im što su na mesec dana učinili da se cela zemlja ujedini u humanosti! Napravili su ogromnu stvar, pored donacije i materijalne podrške učinili su da se oformi ceo jedan pokret Dobrog u ljudima. Ovo je istorijska stvar koju smo napravili svi zajedno i koja će živeti mnogo duže nego bilo ko od nas“ – izjavila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

  Veliko hvala sledećim kompanijama koje su prepoznale važnost i verovale u ovu kampanju, kao i svim ostalim donatorima koji su želeli da ostanu anonimni, kao i svima koji ste "pružili korak" sa nama za novu Roditeljsku kuću:

  NIS

  CarGo

  PS Fashion

  Manpower Group

  BIG Fashion Shopping centar

  DM

  Outsource Insurance Professionals

  Vojvođanska banka

  Orion Telekom

  Tradecore

  Levi9

  Red Communications

  Smurfit Kappa

  Coca Cola Hellenic

  Mc Donalds

  Stadion Shopping centar

  Tehnomanija

  Addecco

  Doncafe

  Infostud

  Vega IT Solutions

  Vision 4Logistics

  PR Škola brzog čitanja

  SBG Economics

  Balanse. Rs

  One Assessment

  Beohem

  Energize

  ŽKK Radivoj Korać

  Butik Skockan

  Gecić Law

  Autoservis Meda

  Chapter4

  Ninamedia

  Berbernica Mita

  Nestle

 • Novosti

  PU "Dečija radost" Irig za NURDOR
  PU "Dečija radost" Irig za NURDOR

  Hvala vam, dragi prijatelji iz Дечија Радост Ириг što mislite na nas i trudite se da nam svaki susret predstavlja razmenu emocija, ideja, zagrljaja i podrške!

  Ovaj susret su iskoristili za uručenje zanimljivih poklona i novčane donacije u iznosu 26.580,00 dinara, prikupljene na dečijoj pijaci u okviru manifestacije Pudarski dani.

  Hvala svim zaposlenima, roditeljima i deci na važnoj podršci, koju nam pružaju!

 • Novosti

  Pruži korak da dočekamo Tamaru i Bogdana
  Pruži korak da dočekamo Tamaru i Bogdana

  PRUŽI KORAK ZA NOVU NURDOR RODITELJSKU KUĆU

   Tamara i Bogdan stižu u Beograd!

  U četvrtak 26. septembra se završava humanitarno pešačenje na koje su iz Niša ka Begradu 19. septembra krenuli Tamara Klarić i Bogdan Stevanović. Cilj ove njihove akcije je prikupljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

  U akciji, simbolično nazvanoj „Pruži korak!“, Tamara i Bogdan su prepešačili 256 kilometara i očekuje se da stignu u Beograd u četvrtak oko 15 časova ispred Sportskog centra Banjica, odakle će zajedno sa volonterima NURDOR-a i građanima koji su podržali akciju krenuti u Marš solidarnosti od 5 km do parka Milutina Milankovića pored Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Planirano je da u park stignu oko 16:30 časova. U parku će već od 12 časova biti organizovan NURDOR humanitarni bazar i pripreme za doček naših humanitaraca.

  NURDOR poziva sve predstavnike medija, kao i građane koji žele da pruže svoj doprinos finalu pešačenja koje je podiglo celu zemlju na noge, da dođu na jedan od ovih punktova kako bismo u što većem broju dočekali Tamaru i Bogdana i proslavili zajednički uspeh jedne od najvećih humanitarnih akcija u kojoj su učestvovali građani Srbije.

  Sa puno energije, motivacije i želje, Tamara i Bogdan nam poručuju: «Zahvalni smo na ogromnoj podršci koju dobijamo kroz celu zemlju svih ovih dana i drago nam je da smo uspeli da probudimo zajedništvo i dobro u ljudima. Voleli bismo sada da svi zajedno donesemo tu energiju pod prozor mališanima koji se u Beogradu leče od malignih bolesti. Park Milutina Milankovića se nalazi između bolnice u Tiršovoj i Instituta za onkologiju i radiologiju i pozivamo vas sve da budete sutra sa nama na tom mestu odakle ćemo poslati najsnažniju poruku podrške. Tiče se svih nas. Vidimo se!»

   

  Osobe za kontakt:

  Tamara Klarić, 0638998585, [email protected]

  Bogdan Stevanović, 064 4660524, [email protected]

  Nurdor kancelarija, 063427275, [email protected]

   

 • Novosti

  Humanitarna akcija Brkovi su IN u
  Humanitarna akcija Brkovi su IN u

  Humanitarna akcija „Brkovi su in“ održana tokom septembra meseca u Vespa baru u Nišu završila se 28.09.2019. godine proglašenjem pobednika i dodelom nagrada za najlepše brkove i bradu. Gradjani su imali priliku da se tokom celog meseca prijave na takmičenje a samim tim uključe i svoje prijatelje, poznanike i sugrađane da glasanjem i slanjem SMSa na 1150 ne samo izaberu pobednika već senzibilišu svoju okolinu o značaju podrške mališanima koji se leče od malignih bolesti.

  Velika zahvalnost organizatorima akcije Vespa Bar-u i kompaniji Jakov Sistem DOO, prijateljima akcije kompaniji Forte, Đorđu Đorđeviću, Negovanu Jankoviću, Dzesiki , Perišić Radulu, Maji Vodeničarski, a posebno takmičarima kao i svima koji su donacijama putem SMS- a i putem žiro računa 170-30010715002-76. postali prijatelji udruženja.