Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek
  Dinamo Kamp 2018 -mesto gde je smeh najbolji lek

  Beograd, 16. avgust 2018 – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR i 34 dece lečene od malignih bolesti iz cele Srbije boraviće, od 18. do 26. avgusta, u  Dinamo Kampu zajedno sa svojim vršnjacima iz cele Evrope.

  Dinamo kamp je deo SeriousFun Children’s Network koju čine rekreaciono-terapeutski kampovi širom sveta, posebno osmišljeni i namenjeni deci i mladima nakon  lečenja od ozbiljnih i hroničnih bolesti. Kamp, smešten u najlepšem delu Italije - u srcu Toskane, svakog avgusta organizuje posebnu internacionalnu sesiju namenjenu deci i mladima od 12-17 godina iz Evrope.

  Od  2013. godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, kao saradnik i prijatelj Dinamo Kampa, vodi grupu dece iz Srbije koja su završila onkološko lečenje.

  I ove godine, 17 devojaka i 17 momaka će, u pratnji 8 članova NURDOR volonterskog tima, provesti 8 nezaboravnih dana u predivnoj Toskani.

  Program Dinamo Kampa se sastoji od niza kreativnih, zabavnih i uzbudljivih aktivnosti koji se zasnivaju na modelu rekreacione terapije.

  Glavni cilj kampa je da se deca ohrabre da svoju bolest posmatraju sa nove tačke gledišta, da kroz druženje  sa drugom decom i savladavanje brojnih aktivnosti, ponovo izgrade i ojačaju  svoje samopouzdanje koje će im biti neophodno u daljem toku socijalizacije. Zabavu u kampu garantuju posebni programi:  predstave i nastupi, radionice u kojima učestvuju poznati i savremeni umetnici, radionice kreativnog pisanja, snimanja, fotografije, jahanja, igre u bazenu i mnoge druge aktivnosti i iznenađenja.

  Boravak u Dinamo Kampu je za učesnike potpuno besplatan a NURDOR, uz promoć prijatelja i donatora, obezbeđuje sredstva za putne troškove. Do sada je kroz ovaj program rekreacije prošlo 170 mališana iz cele Srbije.

  Zahvaljujemo Predškolskoj ustanovi Step by Step Beograd i Wiener Städtische  osiguranju na pomoći i donaciji.

 • Novosti

  NURDOR otvorio dve sterilne sobe
  NURDOR otvorio dve sterilne sobe

  Donacija vredna dva miliona dinara

  Novi Sad, 24. Jul 2018.  – Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR je danas u prisustvu donatora i medicinskog osoblja otvorilo dve sterilne sobe nahemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Ove sobe su namenjene malim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja maligne bolesti.

  Prostor od oko 35 metara kvadratnih, na inicijativu NURDOR-a, kompletno je renoviran i opremljen te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim prostorom  za održavanje higijene odeće. Prostor odiše atmosferom koja će mališanima, koji se leče od raka i njihovim porodicama pomoći da lakše podnesu i prebrode bolničke dane tokom dugog i iscrpljujućeg lečenja.

  Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a  i donatora koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u službu unapređenja kvaliteta lečenja dece obolele od raka.

  Prostor je renoviran po najvišim medicinskim standardima, opremjljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje/pratioce, infuzionim pumpama, klima uređajima i tv aparatima.

  Realizacijom ovog projekta, medicinski, higijenski i ljudski uslovi postavljeni su na najviši nivo.

  „Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca, treće odeljenje na kome su  značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka. Ovim, ne samo što ostajemo dosledni svojoj Misiji već dajemo značajan doprinos unapređenju zdravstvenog sistema u Srbiji. Svaki ovakav uspeh nam daje vetar u leđa i podsticaj da se ne zaustavljamo već da nastavimo borbu i na svim drugim poljima od značaja za mališane obolele od raka i njihove porodice“, izjavila je Joland Korora predsednica NURDOR-a.

  Veliku zahvalnost dugujemo donatorima: Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ iz Odžaka, gospodinu Borislavu Kobiljskom, Humanitarnom društvu „Mitropolit Stefan Stratimirović“, Alumni klubu Fondacije dr Zoran Đinđić, Energy net-u, Jasmini Vučurević iz Novog Sada i Pingvin  Studiju iz Vršca.

 • Novosti

  NE za plastične kese i DA za Nurdor
  NE za plastične kese i DA za Nurdor

  Podatak da svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od te bolesti sam po sebi je dovoljno velik motiv da se Grupa Univerexport uključi u napore Nudrora – Nacionalnog udruženja za decu obolelu od raka i humanitranom aktivnošću utiče na poboljšanje uslova života obolele dece i njihovih najbližih.
  Od 26. jula do 26. avgusta Univerexport zajedno sa svojim potrošačima ima priliku da kaže „Recite NE plastičnoj kesi i nešto dobro će da se desi“. Kampanja u trajanju od jednog meseca podrazumeva da za svaki račun na kome nije plastična kesa Univerexport donira 2 dinara udruženju Nurdor.
  Na taj način Univerexport ostaje u okvirima usvojene Evropske strategije koja podrazumeva smanjenje upotrebe plastičnih kesa kao meru smanjenja zagađenja životne okoline, a istovremeno čini i nešto mnogo veće i značajnije s obzirom na to da su u pitanju ljudski životi. Procenat izlečenja kod dece je mnogo veći nego kod odraslih i ovo je prilika da se dodatnim osvešćenjem društva u celini, empatiji ka drugima, pravim društveno odgovornim poslovanjem utiče na što bolje ishode
  ove bolesti.
  U ovom momentu su svi veći trgovinski lanci uveli naplatu potrošačkih kesa, prvi su se pridlužili inicijativi i Evropskoj regulativi i svojevrsna su vodilja u toj priči i manjim radnjama i trgovcima i podstrek da ova priča zaživi na pravi način i da se naši potrošači naviknu na tu novinu. U Univerexport-u će potrošačke kese u narednom periodu koštati 2 dinara, a svi potrošači će tokom promotivnog perioda od tri dana (23, 24, 25. jul) biti u prilici da za uslov kupovine viši od 999 dinara
  ostvare pravo na besplatan Univerexport ceger.
  Ceger će kasnije moći sa sobom da nose u kupovinu i da ne korišćenjem i ne kupovinom plastičnih kesa učine dobro delo za mališane kojih je, nažalost, u Srbiji svakim danom sve više. Kroz maloprodajne objekte Grupe Univerexport: Univerexport i Trgopromet dnevno prođe oko 100.000 potrošača i namera ove kampanje i velika želja svih zaposlenih u Grupi Univerexport jeste da se što više njih opredeli za pomoć Nurdoru.
  Univerexport je najveći domaći maloprodajni lanac, sa razgranatom mrežem prodajnih objekata u svim većim i manjim opštinskim centrima Vojvodine, i u Beogradu.

 • Projekti

  Potrebe odeljenja i Roditeljskih kuća
  Potrebe odeljenja i Roditeljskih kuća

  Potrebe hemato-onkoloških odeljenja i Roditeljskih kuća

  Dragi prijatelji,

  Misija našeg udruženja je obezbeđivanje što kvalitetnijih uslova lečenja i života obolelih mališana nabavkom neophodnih medicinskih aparata i opreme za svih pet hematoonkoloških odeljenja i četiri Roditeljske kuće.

  "Klinika za dečje interne bolesti - novo hemato-onkološko odeljenje" u Nišu

  - Sedeća vaga Seca - 1 kom.
  - Aparat za čišćenje medicinskih lopata - 1kom
  - Pulsni oksimetar Palm care Plus sa senzorom - 5 kom. - obezbeđeno
  - Desktop računari - 8 kom
  - EC -3H - Holter sistem, trokanalnog EKG aparata - 1 kom
  - Pokretni rendgen - 1 kom.

  "Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine" - Novi Sad:

  - Interpretativni, prenosni 3-kanalni EKG aparat sa 12 odvoda - 1 kom.

  -  fotelje na razvlačenje za roditelje - 2 kom. - obezbeđeno

  -  orman - 2 kom.

  "Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Vukan Čupić" - Novi Beograd:

  - Aparat za automatsko kalupljenje  tkiva   (Leica  Arcadia) -  okvirna cena 10.200€

  - Sistem za medicinsku makrofotografiju, Leica MacroPath system za digitalnu disekcionu salu

  - Sistem za numerisanje patohistoloških preparata sa čitačem bar-koda, Leica Cognitive Cxi Desktop Printer

  “Univerzitetska dečja klinika” – Beograd:

  -Bolnički kreveti - 6 kom

  - Dušeci - 6 kom.

  - Posteljine - 15 kom

  - Aparat za traženje vena - 1 kom


  "Klinički centar Kragujevac, Klinika za pedijatriju - Odeljenje za hematoonkologiju"

  RB

  Opis

  Količina

  DONATOR

  1

  Bolnički krevet sa ogradama

  7

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  2

  Medicinski dušeci

  8

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  3

  Električni bolnički krevet

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  4

  Krevet za pregled pacijenta

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  5

  Transportni krevet

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  6

  Natkasne

  8

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  7

  Infuzione pumpe

  8

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  8

  Špric pumpa

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  9

  Orman za lekove

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  10

  Mešalica za trombocite

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  11

  Laminarna komora

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  12

  Pacijent monitor

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  13

  Kolica za deljenje terapije

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  14

  Stalci za infuzione pumpe

  8

  Udruženje “Serbian American Medical Association”

  15

  Invalidska kolica

  1

  Udruženje “Serbian American Medical Association

  16

  Pulsni oksimetar

  2

   

  Udruženje “Serbian American Medical Association”


  17

  Aparat za merenje pritiska

  1

   

  18

  Klima uređaji

  1

   

  19

  Kompjuteri 

  1

   

   

  Roditeljska kuća na Vračaru:

  - 2 antidekubitna dušeka

  - 2 singl dušeka 90x200

  - dvokrilni orman

  - pegla za veš - obezbeđeno

  - fen za kosu - obezbeđeno

  - prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica

  - paketi za ličnu i kućnu higijenu

   

  Roditeljska kuća na Senjaku:

  - prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica preuzmi spisak

  - paketi za ličnu i kućnu higijenu


  Roditeljska kuća na Bežanijskoj kosi:
  -prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica preuzmi spisak

  - paketi za ličnu i kućnu higijenu


  Roditeljska kuća u Nišu:

  - usisivač

  - prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica preuzmi spisak

  - paketi za ličnu i kućnu higijenu
  Ukoliko nam želite pomoći kao prijatelj i donator, možete nas konaktirati telefonom 011/2681554, 011/2681555 ili  pismom na e-mail adrese [email protected] i [email protected]
  Zajedno ćemo postići mnogo više!