Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade
  Osmi zimSKI kamp Ljubavi i nade

  Od 1. do 8. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, osmu godinu za redom, organizuje ZimSki kamp za adolescente i mlade lečene od malignih bolesti.

  Četrdeset petoro dece i mladih sedam dana je boravilo na Kopaniku u pratnji NURDOR volontera, psihologa i instruktora skijanja. Uz organizovane aktivnosti tokom celog dana imali su priliku da uče i vežbaju skijanje, da savladaju sve prepreke i strahove koji su nastali usled lečenja, da jedni uz druge i uz podršku volontera osnaže sebe, povrate samopouzdanje i sve to uz sjajnu zabavu i divnu atmosferu.

  Cilj svih NURDOR rehabilitacionih kampova jeste da se mladi ljudi, nakon zavšrenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. U ovoj veoma značajnoj aktivnosti rehabilitacije i resocijalizacije im, osim prelepog prirodnog ambijenta na Kopaoniku, pomaže i naš tim iskusnih psihologa i volontera.

  „NURDORov zimski kamp je posebno osmišljen za mlade hrabre borce, koji nakon svojih životnih pobeda jedva čekaju da se vrate malim radostima, igri i zdravom životu. Od nastanka ovog kampa do danas uspeli smo da značajno podignemo nivo organizacije, uz pomoć prijatelja i donatora i najpre naših volontera bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Promene koje se dešavaju kod dece na kampovima su neverovatne, napredak koji svako od njih ovde ostvari je neprocenjiv, vraćaju se svako u svoju sredinu jači i bogatiji – i to je nešto na šta smo svi ponosni“, kaže Ljubiša Stanić, roditelj i član UO NURDORa.

  Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, Skijališta Srbije, Dom učenika srednjih škola „Mašinac“, Avanturija, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Sport Vision, Beosport i Wiener Städtische Osiguranje.

  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, drugu godinu za redom organizovali humanitarnu trku na Kopaoniku 28. februara, od koje je sav prihod namenjen NURDOR projektu Roditeljska kuća u Beogradu, za besplatan smeštaj i brigu o deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

  Kontakt osoba: Tamara Klarić 063/359789

 • Novosti

  KATARINA I BAJKA
  KATARINA I BAJKA

  Zidovi u našoj Roditeljskoj kući više nisu samo obične boje, njih sad krase prelepe slike u kojima je puno vedrine i čarolije . Svi naši volonteri ostave neki trag u NUDOR - u, svoj talenat, svoje vreme, svoje veštine, svoje znanje, svoje srce i mnogo ljubavi. Jedna od njih je i naša predivna Katarina Baćević,https://www.facebook.com/artellerKB/ koja već nekoliko godina svoje vreme i veliki talenat nesebicno poklanja NURDOR - u! Draga Katarina, hvala ti što vrhom svoje olovke unosiš radosti i boje i što zidove naše kuće sada deci pričaju neke nove bajke .

 • Novosti

  Obeležen Svetski dan dece obolele od raka
  Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

  Beograd, 15.02.2020. – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je danas u32 grada širom Srbije, uz podršku volontera i donatora, obeležilo Svetski dan dece obolele od raka. Pod sloganom „Zagrli snažno!“ tačno u 13h u svakom gradu pušten je u nebo po jedan balon u obliku srca kao znak podrške svim mališanima koji se leče od raka i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

  Donacije građana prikupljene u donatorskim kutijama NURDOR-a na ovim događajima iznose 2.553.083 dinara, što je najveća donacija prikupljena na ovoj akciji od kako postoji NURDOR. Od srca se zahvaljujemo svim građanima koji nam veruju i prepoznaju koliko je za celu zajednicu važno ovo što radimo.

  Humanitarni skupovi su i ove godine deo kampanje pokrenute u cilju izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci oboleloj od malignih bolesti i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje.

  „Ove godine napravili smo slogan „Zagrli snažno!“ kako bismo pokušali da svima prenesmo poruku koju mi svakodnevno dobijamo od naših malih super heroja koji se leče – a to je da ne postoji ništa važnije ni snažnije od ljubavi i od podrške koja iz nje proizlazi. Želimo da pokažemo svetu koliko je važno da se zajedno borimo za Dobro i koliko smo snažni i moćni kada sve što radimo počinje iz ljubavi. U Srbiji skoro svakog dana jedno dete oboli od raka – imamo zadatak da svako od njih nikada ne pomisli da je u toj borbi sam. Ovaj zagrljaj danas je za njih i trajaće cele godine”poručuje Zorica Manojlović, mama lečenog deteta i član NURDOR-a.

  NURDOR je u toku 2019. godine napravio veoma značajne rezultate – stupio je na snagu novi zakon o zdravstvenom osiguranju u kom se, posle pet godina borbe, našao i član koji reguliše bolovanje roditelja teško obolelog deteta za sve vreme trajanja lečenja uz potpunu naknadu zarade. Takođe, u toku prošle godine Srbija je postala prva država na svetu čiji su građani i prijatelji prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe. Kroz aplikaciju Pruži korak svi zajedno smo obezbedili više od 56 miliona dinara za novu Roditeljsku kuću.

   „Projekat Roditeljska kuća je počeo 2019. godine, nalazimo se negde na pola puta u obezbeđivanju potrebnih sredstava i pred početak realizacije projekta. Izuzetno važno pitanje od nacionalnog značaja – nova Roditeljska kuća će omogućiti da svako dete koje je prinuđeno da sa porodicom boravi u Beogradu zbog lečenja ima obezbeđen potpuno besplatan smeštaj uz sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku sve vreme trajanja lečenja. NURDOR upućuje ogromnu zahvalnost građanima Srbije i kompanijama koji su tokom 2019. godini pokazali da zaista možemo pomeriti i planetu ako se udružimo u činjenje Dobra.“ – zaključuju iz NURDOR-a.

  Ove godine posebno skrećemo pažnju da je neophodno da se u Srbiji uvede pedijatrijski kancer registar. Poslednji statistkički podaci o broju obolele dece, koje je objavio Institut za javno zdravlje, datiraju iz 2016. godine. Kako bismo kao odgovorna zajednica, društvo i sistem mogli na adekvatan način da pružimo podršku deci koja se leče i koja će se lečiti u budućnosti moramo znati precizne i pravovremene podatke o malignim oboljenjima u Srbiji.

  Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka pomogli su: Alma Quattro, BIG print, Clear point, Info Media Group, McCann Beograd, Centar beogradskih festivala CEBEF, Medic Media, LUX Design i mnogi drugi.

  Zahvaljujemo se i JKP Infostan iz Beograda koje će našim sugrađanima uz račune za februar dostaviti i donatorske uplatnice za NURDOR. U prošlogodišnjoj akciji sa Infostanom obezbeđeno je blizu 10 miliona dinara.

 • Projekti

  Potrebe odeljenja i Roditeljskih kuća
  Potrebe odeljenja i Roditeljskih kuća

  Potrebe hemato-onkoloških odeljenja i Roditeljskih kuća

  Dragi prijatelji,

  Misija našeg udruženja je obezbeđivanje što kvalitetnijih uslova lečenja i života obolelih mališana nabavkom neophodnih medicinskih aparata i opreme za svih pet hematoonkoloških odeljenja i četiri Roditeljske kuće.

  "Klinika za dečje interne bolesti - novo hemato-onkološko odeljenje" u Nišu

  - Sedeća vaga Seca - 1 komad;
  - Aparat za čišćenje medicinskih lopata - 1 komad; 
  - Reagensi za stavljanje u funkciju hematološkog analizatora i koagulometra

  Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine" - Novi Sad

  - Interpretativni, prenosni 3-kanalni EKG aparat sa 12 odvoda - 1 komad;

  "Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Vukan Čupić" - Novi Beograd

  Ultrazvučni aparat za savremeniju dijagnostiku tumora kod dece bez jonizujućeg zračenja - preuzmi specifikaciju

  - Sistem za medicinsku makrofotografiju, Leica MacroPath system za digitalnu disekcionu salu

  - Sistem za numerisanje patohistoloških preparata sa čitačem bar-koda, Leica Cognitive Cxi Desktop Printer

  Univerzitetska dečja klinika Beograd, hematoonkološko odeljenje:

  - Infuzione pumpe - 5 komada;
  - Pulsni oksimetar;
  - Uniforme - 32 komada;
  - Klompe - 32 komada;

  - Aparat za traženje vena;

  Dnevna hematološka bolnica Univerzitetske dečje klinike u Beogradu:

  - Pulsni oksimetar;

  - Sterilizator sa nosačem za zid, mini dimenzije;

  - Ogledalo širine 100cm, visine 70cm;
  - Indukcioni rešo 2000w LG;
  - Kontejneri za špriceve 10 kom. dubine 22cm, širine 15cm;
  - Pluta oglasna tabla;
  - Mini frižider;
  - Vaga sa visinometrom;
  - Grejalica;
  - Nove sitne igračkice za dečake i devojčice; 

  Institut za onkologiju i radiologiju Srbije - Beograd

  - Posteljina - 50 komada;

  - Toplomeri - 10 komada;

  - Zidni stalak za dokumentaciju - 2 komada; 

  "Klinički centar Kragujevac, Klinika za pedijatriju - Odeljenje za hematoonkologiju"

  - Aparat za elektroforezu hemoglobina - 1 komad;

  - Pacijent monitor -1 komad;

  "Klinički centar Beograd, Klinika za neurohirurgiju, Odeljenje za pedijatriju"

  - Aparat za magnetnu rezonancu – može i fabrički repariran aparat - 1,5 Tesla sa dodatnom opremom 

  Roditeljska kuća na Vračaru:

  - Stolice za trpezariju - 8 komada;

  - Trosed, dvosed i fotelja;

  - Pelet za ogrev;

  - Prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica - preuzmi spisak

  - Paketi za ličnu i kućnu higijenu

  - Medicinske maske i kaljače 

  Roditeljska kuća na Senjaku

  - Prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica -preuzmi spisak

  - Paketi za ličnu i kućnu higijenu

  - Medicinske maske i kaljače 

  Roditeljska kuća na Bežanijskoj kosi

  - Prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica - preuzmi spisak

  - Paketi za ličnu i kućnu higijenu

  - Medicinske maske i kaljače 

  Roditeljska kuća u Nišu

  - Prehrambeni paketi dugotrajnih namirnica preuzmi spisak

  - Paketi za ličnu i kućnu higijenu

  - Medicinske maske i kaljače


  Ukoliko nam želite pomoći kao prijatelj i donator, možete nas konaktirati telefonom 011/2681554, 011/2681555 ili  pismom na e-mail adrese
  [email protected] i [email protected]
  Zajedno ćemo postići mnogo više
  !