Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • 9 medalja iz Moskve!

  9 medalja iz Moskve!

  Beograd, 4. jul 2016 - Od 29. juna do 3. jula 2016. godine u Moskvi su se održale sedme po redu Svetske dečje pobedničke igre - sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope. Desetočlani tim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR branio je, po peti put, boje Srbije.

  Osmoro mladih iz svih krajeva Srbije, u pratnji dva iskusna volotera NURDORa, takmičilo se u šest sportskih disciplina - atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu i vratilo kući sa, čak, 9 medalja: 4 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane!

   „Svetske dečje pobedničke igre, u organizaciji ruskog neprofitnog udruženja „Dar života“ („Подари жизнь“), predstavljaju više od običnog sportskog takmičenja  jer slave život, optimizam, solidarnost i zdravlje. Naši mladi su uživali ne samo u brojnim sportskim pobedama već i u fantastičnom druženju sa vršnjacima koji su prošli isto teško iskustvo lečenja i borbe za izlečenje, u novim prijateljstvima, u upoznavanju divne Moskve, ruskih običaja.... Bili smo jedan tim, jedno srce, divno se proveli i stekli divna poznanstva i poneli  predivne uspomene“ - kaže Đorđe Korora, roditelj i član NURDOR-a.

  Tim NURDOR Srbija učestvao je ove godine na Igrama zahvaljujući Međunarodnom fondu jedinstva pravoslavnih naroda i portalu www.senica.ru  koji su obezbedili avio karte i Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd koji je donirao putno osiguranje za sve učesnike.