Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Edukacija volontera u Beogradu

  Edukacija volontera u Beogradu

  U subotu, 11. juna u prelepom ambijentu Kuće kralja Petra I na Senjaku poželi smo dobrodošlicu za 35 novih volontera NURDORa.
  O osnovnim pojmovima kada je malignitet dece u pitanju, nove članove našeg tima upoznala je dr Jelena Bokun.
  O odnosima i načinima komunikacije sa decom i adolescentima koji se leče od malignih bolesti govorio je psiholog Vukašin Čobeljić
  O NURDORU, aktivnostima, načinima volontiranja i podrške, nove volontere upoznali su Brana, Nebojša i Ivana.
  Poslednji segment edukacije bio je i onaj svima najdraži – lične priče i iskustva naših roditelja i starih volontera. Sa nama su bile mama Zoka, Valentina i Violeta.
  Na kraju, svoju priču o bolesti, lečenju, boravku u bolnici, povratku kući i životu, sada kada je sve prošlo, ispričao je Slavoljub, izuzetan mlad čovek koji i dalje posećuje odeljenje na kome se lečio kako bi svojim drugarima koji se sada leče preneo pozitivne vibracije, saslušao ih, ohrabrio.....
  Od srca zahavljujemo svima na posvećenom vremenu, na stručnosti, na toploj ljudskoj poruci koju su preneli novim članovima našeg tima.
  Specijalni gosti na edukaciji bila je i porodica iz naše Roditeljske kuće na Senjaku, mama Amila i naša mala Anči.
  Posebno zahavaljujemo prijateljima iz Dečjeg kulturnog centra Majdan i Kuće Kralja Petra koju nam uvek rado otvore vrata predivnog istoriskog zdanja na Senjaku.

  Dragi volonteri – dobro došli!