Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • NURDOR na Sajmu knjiga predstavlja „Kraljevstvo PO“

  NURDOR na Sajmu knjiga predstavlja „Kraljevstvo PO“

  Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom sajmu knjiga NURDOR predstavlja četiri nove publikacije namenjene deci i mladima obolelim od raka, njihovim  roditeljima i široj javnosti. Nakon upeha u Italiji a zahvaljujići samoj autorki, Paoli Natalikjo, NURDOR će srpskoj publici predstaviti knjigu „Kraljevsto PO“, zbirku neverovatnih priča o nepobedivim devojčicama i dečacima sa Odeljenja pedijatrijske onkologije.

  Knjiga „Kraljevstvo PO“ je zbirka sećanja kojima nas autorka, ne skrivajući svoju bol, na direktan, ponekad i na ironičan način, uvodi u čudesnu i često zastrašujuću stvarnost sveta odeljenja pedijatrijske onkologije, sastavljenu  od različitih susreta, dijaloga i dubokih ljudskih odnosa. Ali, iznad svega nas podseća da su i bolesna deca, pre svega, deca i da ih tako moramo i tretirati.

  Knjiga “Kraljevstvo PO” je tokom nekoliko meseci nakon objavljivanja u Italiji postala simbol borbe za priznavanje prava i potreba porodica bolesne dece.

  „Objavljivanje knjige “Kraljevstvo PO” je još jedan od puteva ostavarenja naše Misije, naš način  da budemo Glas najhrabrijih mališana na svetu i njihovih porodica, da javno govorimo o njihovoj borbi i njihovim problemima i potrebama. Ova knjiga je sve nas roditelje koji smo boravili u Kraljestvu PO podsetila na to koliko je bilo bola, straha, neizvesnosti ali isto tako nas je, na divan, topao način podsetila na sve te ljude sa kojima smo se suretali i koji su nam i pomogli da odemo iz tog Kraljevstva. Veoma smo zahvalni izdavačkoj kući Giulio Einaudi Editore i autorki Paoli na ustupljenim pravima, našim prijateljima sa Katedre za italijanski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu   i Vulkan izdavaštvu koji nam je pomogao u pripremi i štampi knjige“ – kaže Joland Korora, predsednica  NURDOR-a.

  Promocija knjige „Kraljevstvo PO“ održaće se u ponedeljak, 23. oktobra u 18 časova na Sajmu Knjiga u Sali “Vasko Popa”.

  Prevod knjige volonterska je aktivnost nastavnika i studentkinja master studija generacije 2014/2015  Katedre za italijanski jezik i književnost Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na čelu sa profesorkom Julijanom Vučo i docentom dr Jelenom Drljević.

  Prelom, ilustracije, priprema i štampa knjige je donacija „Vulkan izdavaštva“.

  Pored pomenute publikacije, NURDOR predstavlja i tri priručnika namenjena roditeljima: „Oralni mukoziti“, „Centralni venski kateter“ i „Leukemije“ nastala u saradnji sa lekarima Službe za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

  U utorak od 17 časova, na štandu NURDOR sa posetiocima će se družiti Bogdan Stevanović i predstaviti svoju knjigu „Obloge od mastila“. Autor i izdavačka kuća Vulkan su namenili 50 dinara od svakog prodatog primerka kao donaciju za NURDOR.