Mi olakšavamo živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.
Mi smo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje.
 
 • Novosti

  Otvorena NURDOR Roditeljska kuća na Vračaru
  Otvorena NURDOR Roditeljska kuća na Vračaru

  Sa velikim zadovoljstvom objavljujemo da smo 6. juna svečano otvorili renoviranu Roditeljsku kuću na Vračaru, koja je kroz proteklih deset godina pružila toplinu i podršku za više od 500 porodica.

  Kuća je sada kompletno renovirana, osmišljena sa ljubavlju i pažnjom, kako bi odgovorila na potrebe svakog roditelja i deteta koji će u njoj boraviti.

  Renovirana Roditeljska kuća obuhvata šest porodičnih soba, dve potpuno opremljene kuhinje, tri kupatila, jedan toalet, dve prostrane ostave, tri prelepe terase, dvorište i kancelariju za tim za psiho-socijalnu podršku. 

  Posebno smo ponosni na novi kutak za roditelje, prostor namenjen pružanju psiho-socijalne podrške, koji će omogućiti roditeljima da se opuste i dobiju neophodnu pomoć u teškim trenucima.

  Ovaj značajan poduhvat ne bi bio moguć bez nesebične podrške naših brojnih prijatelja. Veliko hvala kompanijama i pojedincima koji su prepoznali važnost ovog projekta.

  Hvala vam što zajedno gradimo bolje sutra za naše Superheroje.

 • Novosti

  Uspešno Završena Dvodnevna Akcija „Bazar solidarnosti“ u Organizaciji NURDOR-a
  Uspešno Završena Dvodnevna Akcija „Bazar solidarnosti“ u Organizaciji NURDOR-a

  Novi Sad, 7. jun 2024. - Udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) sa zadovoljstvom objavljuje uspešan završetak dvodnevne akcije „Bazar Solidarnosti“, koja se održala proteklog vikenda. Ova humanitarna manifestacija okupila je veliki broj građana, koji su svojim prisustvom i donacijama pružili podršku deci koja se bore protiv raka i njihovim porodicama.

  Tokom dvodnevnog Bazara, za najmlađe su organizovani različiti programi i brojne kreativne radionice, koje su pružile priliku deci da se zabave, uče i izraze svoju kreativnost. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći svih učesnika i posetilaca, na Bazaru je prikupljeno impresivnih 1.100.000,00 RSD.

  Prikupljena sredstva biće usmerena ka izuzetno važnom projektu roditeljskih kuća za smeštaj dece i njihovih porodica koje su na lečenju van mesta prebivališta. Ovaj projekat ima za cilj da obezbedi adekvatne uslove za boravak i podršku porodicama u najtežim trenucima, omogućavajući im da budu zajedno tokom trajanja lečenja.

  NURDOR se zahvaljuje svim volonterima, donatorima i posetiocima koji su svojim angažovanjem i doprinosom omogućili uspeh ove akcije. Vaša solidarnost i podrška neprocenjivi su za nastavak naše misije pružanja pomoći i podrške deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

  Za dodatne informacije o našem radu i budućim aktivnostima, molimo vas da posetite našu web stranicu ili nas kontaktirate putem emaila na info@nurdor.org.

  Zajedno možemo učiniti mnogo više. Hvala vam što ste uz nas!

  Veliko hvala svim koji su učestvovali: KUD Sonja Marinković, Škola muzike Melodies, Music Harmony , Play Dance Studio, Lea Martić, Školici crtanja i slikanja "Mali Pikaso", animator Daca (majstor za šminku), VodaVoda Vodica, Arhiv Vojvodine, Dečji hor Suncokreti, KUD Veliko kolo, Volare mađioničar, Hor Zvončići, Haos animatori, Studio Berar, Mira i Slaviša Petković, Neda Piljić, Dunja Dubajić, Slavica Milošević, Tanja Milić, Zorica Vučenović, Zora Dragaš, Katarina Kusacek, Snežana Ognjanović, Jovan Krneta, Dolcezza NS - torte i kolači, Kutak za užitak, Marina Antonijević, Pecivo Neizrecivo, Domaća čarolija ketering, hrana i pecivo, Slatke priče LM, Brutalika ketering, Jovan Zagorac, Pljeska haus, Prijateljska šapa, Daca animatorka, Univerzal doo, Biljana Kovačević, Ivana Ćeha Mladenović, Vrtić Cvetić, Petrovaradin, Branislav Mandić, Goran Vasiljević i volonteri NURDOR-a.

 • Novosti

  POČINJU PRIJAVE ZA 4. KAMP VELIKIH HEROJA
  POČINJU PRIJAVE ZA 4. KAMP VELIKIH HEROJA

  BUDI DEO MALOG KRUGA VELIKIH LJUDI!

  Četvrti kamp ,,Velikih Heroja" održaće se na Kopaoniku od 05.08. do 09.08.2024.god.
  Pravo prijave imaju mladi od 18 do 25 godina, koji su se lečili od malignih bolesti.

  Prijavni formular možete preuzeti preko sledećeg linka: https://drive.google.com/file/d/1qDZu4dnjfZKrzRjEeYHy_zU80wmhgpht/view?usp=sharing

  Za sve detaljnije informacije možete nas kontaktirati:
  NURDOR 021/3027027; 0800/33-22-32; 011/ 2681-554; 011/ 2681-555; 018/22-01-15

  Kompletno popunjene prijave poslati najkasnije do 08.07.2024.god. na adresu:
  NURDOR, Preradovićeva 138, 21132 Petrovaradin, Srbija
  Zakasnele i nepotpune prijave neće biti uzete u obzir.

  Pogledajte prošlogodišnju čaroliju preko sledećeg linka:  


  ❤️

 • Projekti

  Jedanaesti zimSKI kamp
  Jedanaesti zimSKI kamp

  Od 24. do 31. marta na Kopaoniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, jedanaestu godinu za redom, organizovao je ZimSki kamp za adolescente i mlade lečene od malignih bolesti.

  Dvadesetosmoro dece i mladih sedam dana je boravilo na Kopaoniku u pratnji NURDOR-ovih volontera, psihologa i instruktora skijanja. Sve radionice su planski osmišljene sa ciljem da se mladi ljudi, nakon završenog dugog i iscrpljujućeg lečenja, osnaže i fizički i psihički, kako bi izgradili samopouzdanje i što pre se vratili svojim uobičajenim aktivnostima i zdravom životu. Tako su i ovog puta bili u prilici da uče i vežbaju skijanje, prisustvuju psihološkim i kreativnim radionicama, uživaju u prirodi, družeći se sa svojim vršnjacima.

   „Prava je privilegija gledati decu kako iz godine u godinu napreduju, kako se razvijaju i kako su svake godine sve smeliji. I ono što je nama jako važno, koliko oni empatije pokazuju jedni prema drugima. Kroz navedene aktivnosti uticali smo i na povećanje samopouzdanja kod lečene dece, jer su imali iskustvo uspešnog suočavanja sa novim izazovima i mogućnosti da vide sebe sposobnim i spremnim za svakodnevne životne aktivnosti”, istakao je Nebojša Miljević, psiholog NURDOR-a. 

   Veliko hvala prijateljima NURDOR-a, koji su dali podršku realizaciji kampa: Skijališta Srbije, Dom učenika srednjih škola „Mašinac“, Hotel Gorski Kopaonik, MM Ski sport škola skijanja, Ski škola Kopaonik, Ski škola Snow Stars Team, Viceroy Kopaonik, advokat Zoran Pešić, Planet bike Srbija, Maestro travel i Wiener Städtische Osiguranje.

  Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Skijalištima Srbije, koji su pored dugogodišnje podrške koju nam pružaju za realizaciju kampa, organizovali humanitarnu ski trku na Kopaoniku 29. marta, od koje je sav prihod namenjen za rekonstrukciju i adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije. 

   Više o utiscima kampera možete pogledati na linku.

 
Superhero Sajt sms SMS